Dania Główne

Zapiekanka makaronowa z kurczakiem

Zapiekanka makaronowa z kurczakiem

1godzina
6osób
łatwy
Zapiekanka z kurczakiem to aromatyczne danie, połączenie soczystych kawałków kurczaka, świeżych warzyw (pieczarek, szpinaku, pomidorków koktajlowych) oraz makaronu, wszystko podlane kremowym sosem mlecznym i posypane serem żółtym.
Souvlaki

Souvlaki

45minut
4osoby
łatwy
Souvlaki to szybki i smaczny pomysł na grecką potrawę na grillu, idealną do wspólnych posiłków na świeżym powietrzu. Smacznego!

Ryba po grecku

Ryba po grecku

45minut
4osoby
łatwy
Ryba po grecku z warzywami to danie inspirowane śródziemnomorską kuchnią, łączące delikatność ryby z intensywnym smakiem startych warzyw. Polecamy!
Ryba smażona w cieście

Ryba smażona w cieście

45minut
4osoby
łatwy
Przepis na soczyste filety rybne, nasączone aromatem cytryny i przypraw, otulone są delikatnym cienkim ciastem, tworząc chrupiącą powłokę.
Pierogi z kapustą i grzybami

Pierogi z kapustą i grzybami

2godziny
6osób
średni
Pierogi z kapustą i grzybami to klasyczne danie kuchni polskiej, pełne aromatycznej kiszonej kapusty i wyrazistego smaku suszonych grzybów. Delikatne, cienkie ciasto otacza wnętrze wypełnione soczystym farszem. Smacznego.
Gołąbki

Gołąbki

2.5godziny
6osób
średni
Gołąbki to tradycyjne danie kuchni polskiej, popularne zwłaszcza podczas świąt i uroczystości rodzinnych. Charakteryzują się delikatnymi liśćmi kapusty, wypełnionymi soczystym farszem z mięsa mielonego, ryżu i aromatycznych przypraw. Całość jest pieczona w sosie pomidorowym, który nadaje potrawie wyjątkowy smak.
Karp po żydowsku

Karp po żydowsku

2.5godziny
8osób
łatwy
Przepis na karpia po żydowsku, znanego również jako "gefilte fish". To klasyczne danie kuchni żydowskiej przygotowywane jest z mielonego karpia, cebuli, marchwi i przypraw, formowane w klopsiki, gotowane w bulionie, a następnie podawane na zimno.
Shepherd's Pie

Shepherd's Pie

1godzina
4osoby
średni
Przepis na klasyczne Shepherd's Pie, czyli zapiekankę z mięsem mielonym i warzywami, przykrytą warstwą ziemniaków. Zachęcamy do spróbowania.
Spaghetti bolognese

Spaghetti bolognese

1godzina
4osoby
łatwy
Przepis na klasyczną potrawą, w której spotykają się włoskie tradycje i aromatyczne przyprawy, tworząc niezwykle smaczne danie. Spaghetti bolognese, czyli połączenie soczystego mięsa mielonego, bogatego sosu pomidorowego i aromatycznych ziół.
Pieczone żeberka w glazurze BBQ

Pieczone żeberka w glazurze BBQ

2.5godziny
4osoby
łatwy
Przepis na delikatne żeberka w glazurze BBQ. Świetnie sprawdzą się jako danie na grillu lub w piekarniku.

Dania Główne - popularne przepisy

Makaron z kurczakiem, pieczarkami i szpinakiem
45minut
2osoby
Makaron z kurczakiem, pieczarkami i szpinakiem
Pyszny makaron z kurczakiem, polany sosem szpinakowym z pieczarkami. Prosty i szybki przepis na wyśmienity i sycący obiad.
Kotlet schabowy w panierce z frytkami
1.5godziny
4osoby
Kotlet schabowy w panierce z frytkami
Kotlet schabowy w panierce, podawany z ziemniaczkami, to klasyka polskiej kuchni. Absolutnie najpopularniejsze danie podczas niedzielnych rodzinnych obiadów. Życzymy smacznego!
Leczo z kurczakiem i ryżem
45minut
2osoby
Leczo z kurczakiem i ryżem
Przepis na leczo w nietypowej odsłonie – z kawałkami kurczaka i podawane z ryżem. Ciekawe połączenie składników, a co najważniejsze bardzo smaczne. Warto spróbować.
Pstrąg smażony na maśle
45minut
2osoby
Pstrąg smażony na maśle
Wypróbowany przepis na pstrąga smażonego na maśle klarowanym. Pstrąg ma wiele cennych właściwości odżywczych i zdrowotnych, a ponadto jest niskokaloryczny. Wspaniałe danie, które uświetni każdy świąteczny obiad. Polecam i smacznego.