Makaron z kurczakiem, pieczarkami i szpinakiem
Pyszny makaron z kurczakiem, polany sosem szpinakowym z pieczarkami. Prosty i szybki przepis na wyśmienity i sycący obiad.
1.Rozmrażamy szpinak.
2.Kroimy kurczaka a kostkę i dokładnie podsmażamy na rozgrzanym oleju razem z cebulką. Delikatnie posypujemy przyprawą do kurczaka, solą i pieprzem.
3.Pieczarki kroimy w plastry i podsmażamy na osobnej patelni na maśle. Doprawiamy pieprzem i solą.
4.Rozmrożony szpinak wrzucamy do patelnię z kurczakiem i dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy śmietanę i ponownie dokładnie mieszamy.
5.Dodajemy odrobinę przyprawy maggie, doprawiamy pieprzem i solą.
6.Wyciskamy czosnek i dodajemy podsmażone pieczarki. Całość mieszamy.
7.W międzyczasie gotujemy makaron penne.
8.Po ugotowaniu i odcedzeniu makaronu, wsypujemy kurczak ze szpinakiem do garnka z makaronem i mieszamy.
9.Danie wykładamy na talerze.
- mała paczka makaronu penne
- 1 filet z piersi kurczaka
- 1 mała cebula
- 2 ząbki czosnku
- pół opakowania mrożonego szpinaku – brykiet
- 1 łyżka śmietany
- kilka pieczarek
- łyżka masła
- przyprawa do kurczaka
- przyprawa maggi
- sól
- pieprz
- olej