Kuchnia Latynoamerykańska

Szaszłyki wieprzowe w rumie z ryżem kokosowym

Szaszłyki wieprzowe w rumie z ryżem kokosowym

1godzina
4osoby
łatwy
Szaszłyki z polędwiczek wieprzowych, papryki i cebuli, nacierane glazurą na bazie rumu z przyprawami. Ryż gotowany na mleku kokosowym dodaje potrawie tropikalnego charakteru. Palce lizać.
Skrzydełka kurczaka z pikantnym sosem na bazie kolendry

Skrzydełka kurczaka z pikantnym sosem na bazie kolendry

45minut
4osoby
łatwy
Przepis na wyśmienite smażone skrzydełka z ostrym sosem przygotowanym na bazie kolendry, papryczki chili i czosnku. Fajny pomysł na sycące przekąski.

Margherita ogórkowo-bazyliowa

Margherita ogórkowo-bazyliowa

15minut
2osoby
łatwy
Orzeźwiająca margherita z dodatkiem syropu z ogórka i bazylii. Super drink na przyjęcia lub jako dodatek do pikantnego dania meksykańskiego.
Salsa z pieczonych pomidorów i papryczki serrano

Salsa z pieczonych pomidorów i papryczki serrano

1godzina
2osoby
łatwy
Przepis na salsę pomidorowo-paprykową. Świetny dodatek do chipsów, frytek oraz pieczywa.
Chili z kurczakiem i fasolą

Chili z kurczakiem i fasolą

2.5godziny
4osoby
łatwy
Ostra, południowo-amerykańska zupa chili z kawałkami kurczaka i fasolą, marchewką, cebulą i czosnkiem. Proste, ale sycące danie obiadowe.
Klasyczna salsa Pico de Gallo

Klasyczna salsa Pico de Gallo

15minut
2osoby
łatwy
Wyrazista, pikantna meksykańska salsa ze świeżych pomidorów, cebuli i chili.
Salsa z zielonych pomidorów i awokado

Salsa z zielonych pomidorów i awokado

10minut
1osoba
łatwy
Wyrazista salsa zielonych pomidorów i awokado z dodatkiem papryczki chilli. Doskonała do tacos lub jako dip do nachos albo chipsów,