Kuchnia Bliskiego Wschodu

Mrożona herbata z kardamonem, śmietanką i wodą różaną

Mrożona herbata z kardamonem, śmietanką i wodą różaną

30minut
8osób
łatwy
Pyszna blisko wschodnia mrożona czarna herbata, przyrządzona na bazie zielonego kardamonu z dodatkiem miodu i śmietanki.
Grillowane podpłomyki z ciecierzycy

Grillowane podpłomyki z ciecierzycy

1godzina
6osób
średni
Aromatyczne podpłomyki z grilla z ciecierzycą, miodem i mieszanką przypraw. Puree z ciecierzycy sprawia, że ​​podpłomyk jest delikatny i miękki. Spróbuj tego pieczywa z bliskowschodnim dipem z wędzonego bakłażana. Palce lizać.

Sos ogórkowo-jogurtowy

Sos ogórkowo-jogurtowy

1godzina
2osoby
łatwy
Ten bogaty w smak sos jest idealnym dodatkiem do różnego rodzaju burgerów oraz dań z grilla.