Kuchnia Francuska

Sałatka z cykorii, radicchio, kaki, rukoli i orzechów laskowych

Sałatka z cykorii, radicchio, kaki, rukoli i orzechów laskowych

30minut
4osoby
łatwy
Fantastyczna sałatka z cykorii, radicchio i rukoli z dodatkiem kruszki, kaki i opiekanymi orzechami laskowymi, polana musztardowym dressingiem.
Bruschetta miodowo-pomidorowa z ricottą

Bruschetta miodowo-pomidorowa z ricottą

1.5godziny
4osoby
łatwy
Wyśmienita przystawka w postaci opiekanej bagietki z pieczonymi pomidorkami i miodzie z serem ricotta i ziołami.

Kanapki z polędwicą wołową i sosem

Kanapki z polędwicą wołową i sosem

1.5godziny
4osoby
łatwy
Przepyszna mięsna kanapka z delikatną polędwiczką wołową i świetnym sosem na bazie bulionu i wina z grzybkami shiitake.
Pan bagnat

Pan bagnat

30minut
3osoby
łatwy
Pan bagnat (fr, „pain baigné”) to kanapka nicejska z sałatką z tuńczykiem. Świetny pomysł na pożywne śniadanie lub kolację. Danie proste w wykonaniu i bardzo zdrowe.
Quiche z łososiem, pieczarkami i koperkiem

Quiche z łososiem, pieczarkami i koperkiem

1.5godziny
8osób
łatwy
Przepis na pożywny quiche (kisz) z jajkiem, pieczarkami, szalotką, kawałkami łososia i koperkiem.
Kremówka

Kremówka

1godzina
8osób
średni
Przepis na tradycyjną, polską, domową kremówkę. Przepyszny deser do poobiedniej kawki.
Zapiekanka z tuńczykiem

Zapiekanka z tuńczykiem

10minut
2osoby
łatwy
Pyszna i pożywna kanapka zapiekana z tuńczykiem, pomidorami, oliwkami i serem.
Francuska sałatka ziemniaczana z białym winem i estragonem

Francuska sałatka ziemniaczana z białym winem i estragonem

30minut
4osoby
łatwy
Pyszne ziemniaki polane sosem vinegrett z ziołami. Super dodatek do obiadu lub kolacji.
Jajecznica z śmietaną na parze

Jajecznica z śmietaną na parze

30minut
4osoby
łatwy
Delikatna jajecznica z lekko kwaśną śmietaną, gotowana powolnie na parze z dodatkiem masła oraz podawana z kawiorem i chrupiącym tostem.
Trufle czekoladowo-koniakowe

Trufle czekoladowo-koniakowe

3godziny
8osób
łatwy
Pyszne trufle czekoladowe z dodatkiem koniaku, posypane kakao. Idealny pomysł na słodka przekąskę.

Kuchnia Francuska - popularne przepisy

Omlet na słono
30minut
2osoby
Omlet na słono
Omlet to danie przyrządzane z roztrzepanych jajek smażonych na maśle. Pożywana potrawa, świetnie nadająca się na śniadanie.
Omlet z cukinią
15minut
2osoby
Omlet z cukinią
Omlet z cukinią to wspaniałe danie urozmaicające codzienne śniadanie. Przepis pokazuje w jak prosty i szybki sposób można przygotować to smaczne danie. Potrawa doskonale nadaje się dla osób trzymających linię. Polecam.
Zupa cebulowa z grzankami i serem
1godzina
4osoby
Zupa cebulowa z grzankami i serem
Przepis na zupę cebulową z grzankami i roztopionym żółtym serem. Szybkie i pożywne pierwsze danie obiadowe. Smacznego!
Pizza ze szpinakiem i serem gruyère
3godziny
4osoby
Pizza ze szpinakiem i serem gruyère
Przepis na oryginalną pizzę z szpinakiem, boczkiem, jajkiem i sosem winegret. Pyszna i stosunkowo łatwa w przygotowaniu przekąska.