Kuchnia Francuska

Kruche ciasteczka kokosowe

Kruche ciasteczka kokosowe

1.5godziny
6osób
łatwy
Kruche, delikatne ciasteczka maślano-kokosowe z dodatkiem migdałów. Smaczny dodatek do kawy lub herbaty,
Pizza ze szpinakiem i serem gruyère

Pizza ze szpinakiem i serem gruyère

3godziny
4osoby
średni
Przepis na oryginalną pizzę z szpinakiem, boczkiem, jajkiem i sosem winegret. Pyszna i stosunkowo łatwa w przygotowaniu przekąska.

Puree ziemniaczane z karmelizowaną szalotką

Puree ziemniaczane z karmelizowaną szalotką

45minut
4osoby
łatwy
Pyszne puree ziemniaczane z szalotką, francuską śmietaną crème fraîche, masłem i mlekiem. Świetny dodatek to mięsa lub ryby.
Zupa cebulowa z grzankami i serem

Zupa cebulowa z grzankami i serem

1godzina
4osoby
łatwy
Przepis na zupę cebulową z grzankami i roztopionym żółtym serem. Szybkie i pożywne pierwsze danie obiadowe. Smacznego!
Omlet na słono

Omlet na słono

25minut
2osoby
łatwy
Omlet to danie przyrządzane z roztrzepanych jajek smażonych na maśle. Pożywana potrawa, świetnie nadająca się na śniadanie.
Omlet z cukinią

Omlet z cukinią

15minut
2osoby
łatwy
Omlet z cukinią to wspaniałe danie urozmaicające codzienne śniadanie. Przepis pokazuje w jak prosty i szybki sposób można przygotować to smaczne danie. Potrawa doskonale nadaje się dla osób trzymających linię. Polecam.