Kuchnia Meksykańska

Pikantna marynata z papryczek chipotle

Pikantna marynata z papryczek chipotle

5minut
4osoby
łatwy
Pikantna i aromatyczna marynata na bazie majonezu z papryczkami chipotle w sosie adobo. Warto spróbować.
Chili z kurczakiem i fasolą

Chili z kurczakiem i fasolą

2.5godziny
4osoby
łatwy
Ostra, południowo-amerykańska zupa chili z kawałkami kurczaka i fasolą, marchewką, cebulą i czosnkiem. Proste, ale sycące danie obiadowe.

Torta z jajecznicą

Torta z jajecznicą

15minut
2osoby
łatwy
Torty to duże i aromatyczne meksykańskie kanapki. Przedstawiamy wersję z jajecznicą, łagodnym serem, kolendrą, kremowym awokado i sokiem z limonki. Smaczny i obfity posiłek na każdą okazję.
Klasyczna salsa Pico de Gallo

Klasyczna salsa Pico de Gallo

15minut
2osoby
łatwy
Wyrazista, pikantna meksykańska salsa ze świeżych pomidorów, cebuli i chili.
Zupa fasolowa z kiełbasą chorizo i kapustą

Zupa fasolowa z kiełbasą chorizo i kapustą

45minut
4osoby
łatwy
Pyszna zupa fasolowa na bazie rosołu z kurczaka z kiełbasą i kapustą. Ta zupa to kompletny posiłek.
Salsa z zielonych pomidorów i awokado

Salsa z zielonych pomidorów i awokado

10minut
1osoba
łatwy
Wyrazista salsa zielonych pomidorów i awokado z dodatkiem papryczki chilli. Doskonała do tacos lub jako dip do nachos albo chipsów,