Salsa z zielonych pomidorów i awokado

Salsa z zielonych pomidorów i awokado

Wyrazista salsa zielonych pomidorów i awokado z dodatkiem papryczki chilli. Doskonała do tacos lub jako dip do nachos albo chipsów,

Sposób przygotowania potrawy:

1.Dokładnie umyj wszystkie warzywa i owoce. Awokado obierz i usuń pestkę. Pokrój składniki na mniejsze kawałki.

2.W mikserze lub robocie kuchennym miksuj pomidory, czosnek , szalotkę i czosnek przez około 10 sekund. Dodaj drobno posiekane awokado i wymieszaj.

3.Dopraw do smaku solą i pieprzem.

4.Podawaj jako dip do chipsów lub nachos, albo jako dodatek do tacos.


Dodatkowe wskazówki:

Salsa może być przechowywana w lodówce w hermetycznym pojemniku do 2 dni.

Składniki
  • 1 średni zielony pomidor
  • połówka szalotki pokrojona w cienkie plasterki
  • 1/2 łyżeczki posiekanego czosnku
  • połówka niedużej zielonej papryczki chilli
  • 1 duże dojrzałe awokado
  • sól
  • świeżo zmielony czarny pieprz
"Taka zawsze była moja rada: ucz się gotować, a więc próbuj nowych przepisów, wyciągaj wnioski z własnych błędów, bądź nieustraszona i przede wszystkim miej z tego zabawę!" Julia Child