Kuchnia Indyjska
Pikantne lassi z dyni
15minut
2osoby
łatwy
Pikantne lassi dyniowe świetnie sprawdzi się jako orzeźwiający napój na ciepłe dni, a jednocześnie dostarcza ciekawych doznań smakowych. Ponadto takie składniki jak czosnek i imbir wspomagają odporność.
Lassi bananowe
10minut
1osoba
łatwy
Lassi bananowe to orzeźwiający napój o kremowej konsystencji i słodkim smaku bananów. Połączenie świeżych bananów z jogurtem i mlekiem daje delikatny i zadowalający napój, który doskonale sprawdzi się jako zdrowa przekąska lub śniadaniowy koktajl.
Pikantna zupa z ciecierzycy
30minut
4osoby
łatwy
Pikantna zupa z ciecierzycy w stylu indyjskim, czerpiąca swój smak z przyprawy garam masala i mielonego imbiru. Podstawą tej kremowej zupy jest bogata w błonnik puree z ciecierzycy, a także pomidory i mleczko kokosowe. Warto spróbować.
Jagnięcina po indyjsku
2godziny
4osoby
łatwy
Przepis na pyszny gulasz jagnięcy z indyjskimi przyprawami. Jest to uproszczona wersja aromatycznej jagnięciny Rogan Josh.
Mieszanka południowoindyjskich przypraw
5minut
12osób
łatwy
Przepis na aromatyczną mieszankę indyjskich przypraw.
Kokosowy pudding ryżowy z mango
30minut
4osoby
łatwy
Przepyszny deser ryżowy z mleczkiem kokosowym, mango, wanilią i kardamonem.
Kurczak w sosie kokosowo-curry z ziemniakami i groszkiem
1.5godziny
4osoby
łatwy
Kurczak w sosie z mleczka kokosowego i curry, przyrządzony z ziemniakami, groszkiem i papryczką jalapeño. Pyszne danie w stylu indyjskim.