Wigilia

Pstrąg smażony na maśle

Pstrąg smażony na maśle

45minut
2osoby
łatwy
Wypróbowany przepis na pstrąga smażonego na maśle klarowanym. Pstrąg ma wiele cennych właściwości odżywczych i zdrowotnych, a ponadto jest niskokaloryczny. Wspaniałe danie, które uświetni każdy świąteczny obiad. Polecam i smacznego.
Pierogi ruskie z mąki razowej

Pierogi ruskie z mąki razowej

2godziny
6osób
trudny
Nie znam nikogo kto by nie lubił pierogów. Jest to jedno z najbardziej znanych polskich potraw, znanych również zagranicą. Przepis pokazuje jak przygotować tradycyjne pierogi ruskie, ulepione z ciasta z mąki razowej. Smacznego!

Kapusta z grochem i grzybami

Kapusta z grochem i grzybami

1.5godziny
4osoby
średni
Kapusta kiszona z grochem i grzybami to danie, którego nie może zabraknąć podczas wigilijnej kolacji. Aromatyczny zapach i wspaniały smak. Smacznego!
Śledzie na słodko w morelach

Śledzie na słodko w morelach

40minut
6osób
łatwy
Pyszne śledzie na słodko z dodatkiem moreli, rodzynek i żurawiny. Wspaniała potrawa na świąteczny, wigilijny stół, ale również na co dzień. Zapraszam do przyrządzenia wyśmienitych śledzi na słodko. Smacznego!