Bułeczki zapiekane z tuńczykiem

Bułeczki zapiekane z tuńczykiem

Pyszne kanapki z sałatką z tuńczyka, zapiekane z serem Cheddar.

Sposób przygotowania potrawy:

1.W misce wymieszaj majonez z musztardą. Dodaj tuńczyka, seler, czerwoną cebulę i pietruszkę. Wymieszaj widelcem, aż składniki dobrze się połączą. Dopraw solą i pieprzem.

2.Rozgrzać piekarnik i włóż do niego przekrojone bułki. Piecz bułeczki przez 3-4 minuty.

3.Nałóż sałatkę z tuńczyka na pieczywo i posyp serem. Zostaw w piekarniku na kolejne 3 minuty, aż ser się dobrze rozpuści. Podawaj ciepłe do zjedzenia


Składniki
  • 1/2 szklanki majonezu
  • 2 łyżki musztardy Dijon
  • 2 puszki tuńczyka, w wodzie lub oleju, odsączone
  • 2 łodygi selera naciowego, drobno pokrojone
  • 1/4 czerwonej cebuli, drobno pokrojona
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • świeżo zmielony czarny pieprz
  • 8 bułeczek, przekrojonych i delikatnie opieczonych
  • 2 szklanki startego sera Cheddar
"Życie jest niepewne. Najpierw zjedz deser." Ernestine Ulmer

Podobne przepisy przekąsek

Kanapki z wędzonym łososiem i jajkiem
30minut
2osoby
Kanapki z wędzonym łososiem i jajkiem
Pyszna zdrowa kanapka z wędzonym łososiem, siekanymi jajkami, rzodkiewką, szalotką i kiełkami.
Śniadaniowe kanapki z jajkiem i zapiekaną szynką
30minut
6osób
Śniadaniowe kanapki z jajkiem i zapiekaną szynką
Proste kanapki z jajkiem i pieczona szynką, idealne na śniadanie lub lunch.
Dip z wędzonego łososia
10minut
4osoby
Dip z wędzonego łososia
Pyszny dip z wędzonego łososia ze świeżym szczypiorkiem i koperkiem łączący kremowy majonez, kwaśną śmietanę i serek.
Tosty z wędzonym łososiem i masłem musztardowym
30minut
4osoby
Tosty z wędzonym łososiem i masłem musztardowym
Świetne i pyszne przekąski w postaci kanapeczek z łososiem i masłem musztardowym na ciepło.