Bułeczki zapiekane z tuńczykiem
Pyszne kanapki z sałatką z tuńczyka, zapiekane z serem Cheddar.
Sposób przygotowania potrawy:
1.W misce wymieszaj majonez z musztardą. Dodaj tuńczyka, seler, czerwoną cebulę i pietruszkę. Wymieszaj widelcem, aż składniki dobrze się połączą. Dopraw solą i pieprzem.
2.Rozgrzać piekarnik i włóż do niego przekrojone bułki. Piecz bułeczki przez 3-4 minuty.
3.Nałóż sałatkę z tuńczyka na pieczywo i posyp serem. Zostaw w piekarniku na kolejne 3 minuty, aż ser się dobrze rozpuści. Podawaj ciepłe do zjedzenia
Składniki
- 1/2 szklanki majonezu
- 2 łyżki musztardy Dijon
- 2 puszki tuńczyka, w wodzie lub oleju, odsączone
- 2 łodygi selera naciowego, drobno pokrojone
- 1/4 czerwonej cebuli, drobno pokrojona
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- sól
- świeżo zmielony czarny pieprz
- 8 bułeczek, przekrojonych i delikatnie opieczonych
- 2 szklanki startego sera Cheddar