Tosty z wędzonym łososiem i masłem musztardowym
Przekąski
Kanapki
śniadania
Lunche
Kolacje
Ryby
Przyjęcie
Wegetariańskie
Kuchnia śródziemnomorska
30minut
4osoby
łatwy
Świetne i pyszne przekąski w postaci kanapeczek z łososiem i masłem musztardowym na ciepło.
Sposób przygotowania potrawy:
1.W misce wymieszaj masło z musztardą Dijon i ziarnistą, skórką z cytryny i 1 łyżką koperku oraz dopraw solą i pieprzem.
2.Rozgrzej piekarnik. Rozłóż plastry bagietki na dużej blasze do pieczenia i podpiecz z każdej strony na złoty kolor. Wyjmij grzanki i ostudź.
3.Grzanki posmaruj masłem musztardowym i ułóż na każdej z nich plasterek łososia.
4.Posyp kanapeczki pozostałym koperkiem i podawaj do zjedzenia.
Składniki
- masło
- 1 łyżka musztardy Dijon
- 1 łyżka musztardy ziarnistej
- 1/2 łyżeczki drobno starta skórka z cytryny
- 2 łyżki posiekanego koperku
- sól
- świeżo zmielony pieprz
- 1 bagietka, pokrojona w kanapki
- 400g pokrojonego w cienkie plasterki łososia wędzonego