Tosty z wędzonym łososiem i masłem musztardowym

Tosty z wędzonym łososiem i masłem musztardowym

Świetne i pyszne przekąski w postaci kanapeczek z łososiem i masłem musztardowym na ciepło.

Sposób przygotowania potrawy:

1.W misce wymieszaj masło z musztardą Dijon i ziarnistą, skórką z cytryny i 1 łyżką koperku oraz dopraw solą i pieprzem.

2.Rozgrzej piekarnik. Rozłóż plastry bagietki na dużej blasze do pieczenia i podpiecz z każdej strony na złoty kolor. Wyjmij grzanki i ostudź.

3.Grzanki posmaruj masłem musztardowym i ułóż na każdej z nich plasterek łososia.

4.Posyp kanapeczki pozostałym koperkiem i podawaj do zjedzenia.


Składniki
  • masło
  • 1 łyżka musztardy Dijon
  • 1 łyżka musztardy ziarnistej
  • 1/2 łyżeczki drobno starta skórka z cytryny
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • sól
  • świeżo zmielony pieprz
  • 1 bagietka, pokrojona w kanapki
  • 400g pokrojonego w cienkie plasterki łososia wędzonego
"Człowiek nie może prawidłowo myśleć, kochać i spać, jeśli wcześniej porządnie się nie najadał." Virginia Woolf

Podobne przepisy przekąsek

Bruschetta miodowo-pomidorowa z ricottą
1.5godziny
4osoby
Bruschetta miodowo-pomidorowa z ricottą
Wyśmienita przystawka w postaci opiekanej bagietki z pieczonymi pomidorkami i miodzie z serem ricotta i ziołami.
Kanapki z wędzonym łososiem i jajkiem
30minut
2osoby
Kanapki z wędzonym łososiem i jajkiem
Pyszna zdrowa kanapka z wędzonym łososiem, siekanymi jajkami, rzodkiewką, szalotką i kiełkami.
Dip z wędzonego łososia
10minut
4osoby
Dip z wędzonego łososia
Pyszny dip z wędzonego łososia ze świeżym szczypiorkiem i koperkiem łączący kremowy majonez, kwaśną śmietanę i serek.
Grzanki z ricottą, groszkiem, kolendrą i miętą
15minut
4osoby
Grzanki z ricottą, groszkiem, kolendrą i miętą
Sposób na oryginalne kanapeczki z groszkiem, serem ricotta, ziołami i przyprawami. Prosty, szybki i zdrowy posiłek na śniadanie, lunch lub kolację. Polecamy.