Tosty z wędzonym łososiem i masłem musztardowym

Tosty z wędzonym łososiem i masłem musztardowym

Świetne i pyszne przekąski w postaci kanapeczek z łososiem i masłem musztardowym na ciepło.

Sposób przygotowania potrawy:

1.W misce wymieszaj masło z musztardą Dijon i ziarnistą, skórką z cytryny i 1 łyżką koperku oraz dopraw solą i pieprzem.

2.Rozgrzej piekarnik. Rozłóż plastry bagietki na dużej blasze do pieczenia i podpiecz z każdej strony na złoty kolor. Wyjmij grzanki i ostudź.

3.Grzanki posmaruj masłem musztardowym i ułóż na każdej z nich plasterek łososia.

4.Posyp kanapeczki pozostałym koperkiem i podawaj do zjedzenia.


Składniki
  • masło
  • 1 łyżka musztardy Dijon
  • 1 łyżka musztardy ziarnistej
  • 1/2 łyżeczki drobno starta skórka z cytryny
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • sól
  • świeżo zmielony pieprz
  • 1 bagietka, pokrojona w kanapki
  • 400g pokrojonego w cienkie plasterki łososia wędzonego
"Człowiek jest tym, co zje." Ludwig Feuerbach

Podobne przepisy przekąsek

Grzanki z ricottą, groszkiem, kolendrą i miętą
15minut
4osoby
Grzanki z ricottą, groszkiem, kolendrą i miętą
Sposób na oryginalne kanapeczki z groszkiem, serem ricotta, ziołami i przyprawami. Prosty, szybki i zdrowy posiłek na śniadanie, lunch lub kolację. Polecamy.
Dip z sera feta i jogurtu
5minut
4osoby
Dip z sera feta i jogurtu
Przepis na dip na bazie jogurtu greckiego, sera feta i koperku. Idealnie nadaje się na słone, chrupiące domowe chipsy ziemniaczane.
Kanapka zapiekana z szynką, serem brie i jabłkiem
30minut
4osoby
Kanapka zapiekana z szynką, serem brie i jabłkiem
Świetna kanapka zapiekana z serem brie oraz jabłkami i szynką w zalewie musztardowo-miodowej.
Kanapki z grillowaną wieprzowiną, koprem, koperkiem i ogórkiem
1godzina
4osoby
Kanapki z grillowaną wieprzowiną, koprem, koperkiem i ogórkiem
Pyszna kanapka z grillowaną wieprzowiną, majonezem, koprem włoskim, ogórkiem i koperkiem.