Kanapki z wędzonym łososiem i jajkiem

Kanapki z wędzonym łososiem i jajkiem

Pyszna zdrowa kanapka z wędzonym łososiem, siekanymi jajkami, rzodkiewką, szalotką i kiełkami.

Sposób przygotowania potrawy:

1.Jajka ugotuj na twardo, obierz i posiekaj na mniejsze kawałki.

2.W małej misce wymieszaj majonez z chrzanem i rozsmaruj na chlebie.

3.Ułóż rzodkiewki , na nie kiełki, szalotki i łososia. Połóż jajka na wierzchu, dopraw solą i pieprzem.

4.Zamknij kanapki, delikatnie dociśnij, przekrój kanapki na pół i podawaj.


Składniki
  • 3 duże jajka
  • 1/3 szklanki majonezu
  • 2 łyżeczki chrzanu
  • 8 kromek chleba żytniego
  • 4 duże rzodkiewki, pokrojone w cienkie plasterki
  • 1/4 szklanki małych kiełków
  • 2 szalotki, cienko pokrojone
  • 220g wędzonego łososia w plasterkach
  • sól
  • świeżo zmielony pieprz
"Człowiek jest tym, co zje." Ludwig Feuerbach

Podobne przepisy przekąsek

Śniadaniowe kanapki z jajkiem i zapiekaną szynką
30minut
6osób
Śniadaniowe kanapki z jajkiem i zapiekaną szynką
Proste kanapki z jajkiem i pieczona szynką, idealne na śniadanie lub lunch.
Tosty z prosciutto, serem Gruyère i jajkiem
45minut
4osoby
Tosty z prosciutto, serem Gruyère i jajkiem
Wspaniałe kanapki zapiekane z serem Gruyère, z sałatką, szynką prosciutto i sadzonym jajkiem.
Dip z wędzonego łososia
10minut
4osoby
Dip z wędzonego łososia
Pyszny dip z wędzonego łososia ze świeżym szczypiorkiem i koperkiem łączący kremowy majonez, kwaśną śmietanę i serek.
Tosty z wędzonym łososiem i masłem musztardowym
30minut
4osoby
Tosty z wędzonym łososiem i masłem musztardowym
Świetne i pyszne przekąski w postaci kanapeczek z łososiem i masłem musztardowym na ciepło.