Kanapki z wędzonym łososiem i jajkiem
Pyszna zdrowa kanapka z wędzonym łososiem, siekanymi jajkami, rzodkiewką, szalotką i kiełkami.
Sposób przygotowania potrawy:
1.Jajka ugotuj na twardo, obierz i posiekaj na mniejsze kawałki.
2.W małej misce wymieszaj majonez z chrzanem i rozsmaruj na chlebie.
3.Ułóż rzodkiewki , na nie kiełki, szalotki i łososia. Połóż jajka na wierzchu, dopraw solą i pieprzem.
4.Zamknij kanapki, delikatnie dociśnij, przekrój kanapki na pół i podawaj.
Składniki
- 3 duże jajka
- 1/3 szklanki majonezu
- 2 łyżeczki chrzanu
- 8 kromek chleba żytniego
- 4 duże rzodkiewki, pokrojone w cienkie plasterki
- 1/4 szklanki małych kiełków
- 2 szalotki, cienko pokrojone
- 220g wędzonego łososia w plasterkach
- sól
- świeżo zmielony pieprz