pietruszka

Zupa grzybowa

Zupa grzybowa

2godziny
6osób
łatwy
Zupa grzybowa to tradycyjne danie kuchni polskiej, często podawane podczas uroczystej kolacji wigilijnej. To aromatyczne danie oparte na suszonych grzybach, warzywach i wywarze warzywnym.
Ryba w galarecie

Ryba w galarecie

4godziny
8osób
łatwy
Ryba w galarecie to tradycyjne danie środkowoeuropejskie, które zyskuje popularność zwłaszcza podczas świąt. Filet białej ryby gotowany w aromatycznym bulionie, schładzany z klarowną galaretką, tworzy elegancką i delikatną kompozycję.

Karp po żydowsku

Karp po żydowsku

2.5godziny
8osób
łatwy
Przepis na karpia po żydowsku, znanego również jako "gefilte fish". To klasyczne danie kuchni żydowskiej przygotowywane jest z mielonego karpia, cebuli, marchwi i przypraw, formowane w klopsiki, gotowane w bulionie, a następnie podawane na zimno.
Bułeczki zapiekane z tuńczykiem

Bułeczki zapiekane z tuńczykiem

15minut
4osoby
łatwy
Pyszne kanapki z sałatką z tuńczyka, zapiekane z serem Cheddar.
Scallopini z kurczaka

Scallopini z kurczaka

1.5godziny
4osoby
łatwy
Przepis na danie z kurczaka w maślano-czosnkowym sosie z dodatkiem cytryny i kaparami.
Sałatka z pomidorów i nektarynek

Sałatka z pomidorów i nektarynek

30minut
2osoby
łatwy
Przepis na sałatkę z soczystych nektarynek oraz pomidorów, udekorowaną migdałami, miętą i pietruszką, wyłożoną na warstwie ubitego kremowego serka na bazie fety i mleka.
Wegetariańskie klopsiki

Wegetariańskie klopsiki

1.5godziny
8osób
średni
Oryginalny przepis na pyszne klopsiki wegetariańskie, przyrządzane z kalafiora, czarnej fasoli, komosy ryżowej i grzybków shiitake. Świetna bezmięsna alternatywa.

Pasta łososiowa z jajkiem i papryką

10minut
2osoby
łatwy
Prosta pasta z wędzonego łososia, jajka, papryki z dodatkiem ziół i przypraw.
Pasta z awokado, pietruszką i orzechami

Pasta z awokado, pietruszką i orzechami

5minut
2osoby
łatwy
Prosta i niesamowicie zdrowa pasta z awokado, czosnku, pietruszki oraz dodatkiem soku z cytryny i przyprawami. Całość posypana kawałkami orzechów włoskich.
Polędwica wołowa w maślanym sosie z pieczarkami

Polędwica wołowa w maślanym sosie z pieczarkami

45minut
2osoby
średni
Delikatne medaliony z polędwicy wołowej, podsmażone a następnie podduszone w sosie śmietanowo-musztardowym z pieczarkami.