Pasta z awokado, pietruszką i orzechami
śniadania
Lunche
Kolacje
Warzywa
Grill I Piknik
Wegetariańskie
Fit
Wegańskie
Bezglutenowe
Pasty I Smarowidła
5minut
2osoby
łatwy
Prosta i niesamowicie zdrowa pasta z awokado, czosnku, pietruszki oraz dodatkiem soku z cytryny i przyprawami. Całość posypana kawałkami orzechów włoskich.
Sposób przygotowania potrawy:
1.Awokado obierz ze skórki i usuń pestkę, a następnie pokrój na mniejsze kawałki,
2.Obierz czosnek.
3.Zmiksuj na gładką masę awokado i czosnek z dodatkiem oliwy i przypraw.
4.Pietruszkę posiekaj na drobno. Dodaj do mieszanki i wymieszaj.
5.Orzechy rozgnieć na mniejsze kawałki lub zetrzyj na tarce.
6.Nałóż pastę na kromki chleba lub bułki i posyp orzechami włoskimi.
Składniki
- 1 awokado
- 3 łyżki natki pietruszki
- 3 łyżki orzechów włoskich
- 1 lub 2 ząbków czosnku
- 1 łyżka oliwy
- 1 łyżka soku z cytryny
- sól
- pieprz
- chili