Masło szczypiorkowe

Masło szczypiorkowe

Masło szczypiorkowe to prosty, ale wyjątkowy dodatek do wielu dań. Jego delikatny smak w połączeniu z aromatem świeżego szczypiorku nadaje potrawom niepowtarzalny smak. To szybki sposób, by dodać odrobinę świeżości i aromatu do Twoich ulubionych dań.

Sposób przygotowania potrawy:

1.Upewnij się, że masło jest miękkie, aby można je było łatwo wymieszać z innymi składnikami. Posiekaj świeży szczypiorek drobno.

2.W misce umieść miękkie masło i dodaj posiekany szczypiorek. Dodaj szczyptę soli dla smaku.

3.Za pomocą widelca lub łyżki drewnianej dokładnie wymieszaj składniki, aż szczypiorek zostanie równomiernie rozprowadzony w maśle.

4.Przełóż masło na kawałek folii spożywczej i uformuj z niego wałek lub porcje. Owij je w folię i umieść w lodówce, aby się stężało.


Dodatkowe wskazówki:

Po stężeniu, masło jest gotowe do użycia. Możesz kroić je na plastry i wykorzystać jako dodatek do różnych dań, takich jak pieczywo, grillowane mięsa, ziemniaki czy warzywa

Składniki
  • 125g masła, miękkiego
  • 3 łyżki posiekanego szczypiorku
  • szczypta soli
"Jeśli chcesz poznać naprawdę dobrego przyjaciela, pójdź do jego domu i zjedz z nim kolację… ludzie, którzy oddadzą Tobie swoje jedzenie oddadzą Tobie również swoje serce." Cesar Chavez

Podobne przepisy past i smarowideł

Pasta twarogowa z rzodkiewką
10minut
2osoby
Pasta twarogowa z rzodkiewką
Pasta twarogowa z rzodkiewką i szczypiorkiem to super pomysł na smaczne i zdrowe śniadanie oraz przekąskę.