Pasta łososiowa z jajkiem i papryką
śniadania
Lunche
Kolacje
Jajka
Ryby
Przyjęcie
Fit
Kuchnia śródziemnomorska
Pasty I Smarowidła
10minut
2osoby
łatwy
Prosta pasta z wędzonego łososia, jajka, papryki z dodatkiem ziół i przypraw.
Sposób przygotowania potrawy:
1.Jajka ugotuj na twardo. Po ostygnięciu obierz i posiekaj na bardzo drobno.
2.Łososia pokrój na drobne kawałeczki.
3.W mikserze zmiksuj paprykę z jogurtem naturalnym lub skyrem i przyprawami.
4.Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki ze sobą.
5.Posmaruj świeże pieczywo i podawaj do zjedzenia.
Składniki
- 100g łososia wędzonego na zimno
- 2 jajka
- 2 łyżki jogurtu naturalnego lub skyru
- 1/4 czerwonej papryki
- 1 łyżka posiekanego szczypiorku
- 1 łyżka posiekanej zielonej pietruszki
- szczypta soli
- szczypta pieprzu