Kanapki z pastą jajeczną

Kanapki z pastą jajeczną

Pyszna pasta jajeczna na szybkie, pożywne i zdrowe śniadanie.

Sposób przygotowania potrawy:

1.Gotujemy jaja na twardo ( ok 7 minut)

2.Kroimy ugotowane jaja w drobną kostkę i wrzucamy do miseczki.

3.Ser kroimy również w kostkę i dodajemy do miseczkę.

4.Dodajemy posiekany szczypiorek oraz jogurt, majonez, musztardę.

5.Doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy do połączenia się składników.

6.Smarujemy kromki masłem i nakładamy pastą jajeczną.


Dodatkowe wskazówki:

Kanapki możemy udekorować posiekanym szczypiorkiem i plastrami pomidora.

Składniki
  • 4 jaja
  • 3 -4 plasterki sera żółtego
  • 1 mały pęczek szczypiorku
  • 1 łyżeczka majonezu
  • 1 łyżeczka jogurtu naturalnego
  • 1/2 łyżeczki musztardy stołowej
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu
  • 4 kromki chleba lub 4 połówki bułek
  • Masło do posmarowania kromek
"Nie ma na świecie bardziej szczerej miłości niż miłość do jedzenia." George Bernard Shaw