Pikantna marynata z papryczek chipotle
Pikantna i aromatyczna marynata na bazie majonezu z papryczkami chipotle w sosie adobo. Warto spróbować.
Sposób przygotowania potrawy:
1.W blenderze zmiksuj na puree papryczki chipotle i sos adobo tak aby uzyskać ok 1/3 szklanki. Przełóż do małej miski.
2.Następnie w blenderze zmiksuj cebulę, piwo, kolendrę, sok z limonki i dużą szczyptę soli. Przełóż mieszaninę do miski. Dodaj majonez i puree z papryczki chipotle.
Dodatkowe wskazówki:
Tak przygotowana marynata znakomicie nadaje się do mięs drobiowych oraz ryby.
Składniki
- puszka papryczek chipotle w sosie adobo
- 1/2 średniej białej cebuli, grubo posiekanej
- 1/4 szklanki ciemnego piwa
- 1/4 szklanki świeżej kolendry
- 2 łyżki świeżego soku z limonki
- 1 szklanka majonezu
- sól