Pierogi

Pierogi z kapustą i grzybami

Pierogi z kapustą i grzybami

2godziny
6osób
średni
Pierogi z kapustą i grzybami to klasyczne danie kuchni polskiej, pełne aromatycznej kiszonej kapusty i wyrazistego smaku suszonych grzybów. Delikatne, cienkie ciasto otacza wnętrze wypełnione soczystym farszem. Smacznego.
Serowe tortellini z kurczakiem

Serowe tortellini z kurczakiem

1godzina
4osoby
średni
Pyszne serowe tortellini z kurczakiem to połączenie delikatnego mięsa kurczaka z kremowym serem ricotta i aromatyczną mozzarellą, owinięte w cienkie placki ciasta.

Kibiny

Kibiny

1godzina
4osoby
średni
Kibiny to pyszne litewskie pierogi lepione z ciasta drożdżowego lub kruchego, nadziewane farszem mięsnym. Zapraszamy do spróbowania.
Pierogi ruskie

Pierogi ruskie

2godziny
3osoby
trudny
Pierogi ruskie to jedno z najpopularniejszych polskich dań. Sprawdzony przepis na przygotowanie klasycznych, domowych pierogów ruskich z cebulką i masłem.
Pierogi ruskie z mąki razowej

Pierogi ruskie z mąki razowej

2godziny
6osób
trudny
Nie znam nikogo kto by nie lubił pierogów. Jest to jedno z najbardziej znanych polskich potraw, znanych również zagranicą. Przepis pokazuje jak przygotować tradycyjne pierogi ruskie, ulepione z ciasta z mąki razowej. Smacznego!