Smażona czerwona papryka i jarmuż
Szybka, prosta i zdrowa sałatka z smażonej papryki czerwonej, jarmużu, cebuli i czosnku.
Sposób przygotowania potrawy:
1.Rozgrzej dużą patelnię na średnim ogniu. Dodaj oliwę, a następnie dodaj cebulę i smaż do momentu, aż cebula będzie miękka.
2.Dodaj czosnek i paprykę; mieszając od czasu do czasu, smaż przez do momentu, aż papryka zmięknie (ok od 3 do 5 minut).
3.Dodaj jarmuż i wymieszaj z sosem Worcestershire, octem balsamicznym i wędzoną papryką. Gotuj do momentu, aż jarmuż zmięknie (przez 2 do 3 minut).
4.Dopraw solą i pieprzem.
Składniki
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1/2 średniej cebuli, pokrojonej
- 2 ząbki czosnku, posiekane lub zmiażdżone
- 2 średnie czerwone papryki, pozbawione nasion i pokrojone w paski
- 1 pęczek jarmużu, pozbawione łodygi i posiekane
- 2 łyżeczki sosu Worcestershire
- 1 łyżeczka octu balsamicznego
- 1/2 łyżeczki wędzonej papryki
- sól
- świeżo mielony czarny pieprz