Smażona czerwona papryka i jarmuż

Smażona czerwona papryka i jarmuż

Szybka, prosta i zdrowa sałatka z smażonej papryki czerwonej, jarmużu, cebuli i czosnku.

Sposób przygotowania potrawy:

1.Rozgrzej dużą patelnię na średnim ogniu. Dodaj oliwę, a następnie dodaj cebulę i smaż do momentu, aż cebula będzie miękka.

2.Dodaj czosnek i paprykę; mieszając od czasu do czasu, smaż przez do momentu, aż papryka zmięknie (ok od 3 do 5 minut).

3.Dodaj jarmuż i wymieszaj z sosem Worcestershire, octem balsamicznym i wędzoną papryką. Gotuj do momentu, aż jarmuż zmięknie (przez 2 do 3 minut).

4.Dopraw solą i pieprzem.


Składniki
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1/2 średniej cebuli, pokrojonej
  • 2 ząbki czosnku, posiekane lub zmiażdżone
  • 2 średnie czerwone papryki, pozbawione nasion i pokrojone w paski
  • 1 pęczek jarmużu, pozbawione łodygi i posiekane
  • 2 łyżeczki sosu Worcestershire
  • 1 łyżeczka octu balsamicznego
  • 1/2 łyżeczki wędzonej papryki
  • sól
  • świeżo mielony czarny pieprz
"Kto lubi jeść dobrze, może z głodu umrzeć." Konfucjusz

Podobne przepisy sałatek

Sałatka ziemniaczana z boczkiem i sosem barbecue
45minut
5osób
Sałatka ziemniaczana z boczkiem i sosem barbecue
Pyszne sałatka ziemniaczana, doskonała na letnie grillowanie lub jako dodatek do potraw z grilla.
Sałatka z kurczakiem i ciabattą z sosem z anchois i majonezem
45minut
4osoby
Sałatka z kurczakiem i ciabattą z sosem z anchois i majonezem
Wykwintna sałatka z kurzaka z dodatkiem selera, oliwek kalamata, papryczek piquillo i kawałkami ciabatty. Całość wymieszana z sosem na bazie majonezu i anchois z ziołami.
Sałatka z grillowaną wołowiną z pomarańczami i chrupiącymi szalotkami
2.5godziny
4osoby
Sałatka z grillowaną wołowiną z pomarańczami i chrupiącymi szalotkami
Przepis na wyśmienitą sałatkę mięsno-warzywną z grillowanym stekiem, kawałkami pomarańczy, szalotką i zdrową zieleninką.
Azjatycka surówka z grillowanym kurczakiem
45minut
2osoby
Azjatycka surówka z grillowanym kurczakiem
Pyszna sałatka w stylu azjatyckim z grillowanym kurczakiem, warzywami i pastą miso z dodatkami. Warto spróbować.