marchewka

Ryba po grecku
45minut
4osoby
łatwy
Ryba po grecku z warzywami to danie inspirowane śródziemnomorską kuchnią, łączące delikatność ryby z intensywnym smakiem startych warzyw. Polecamy!

Zupa grzybowa
2godziny
6osób
łatwy
Zupa grzybowa to tradycyjne danie kuchni polskiej, często podawane podczas uroczystej kolacji wigilijnej. To aromatyczne danie oparte na suszonych grzybach, warzywach i wywarze warzywnym.

Ryba w galarecie
4godziny
8osób
łatwy
Ryba w galarecie to tradycyjne danie środkowoeuropejskie, które zyskuje popularność zwłaszcza podczas świąt. Filet białej ryby gotowany w aromatycznym bulionie, schładzany z klarowną galaretką, tworzy elegancką i delikatną kompozycję.

Karp po żydowsku
2.5godziny
8osób
łatwy
Przepis na karpia po żydowsku, znanego również jako "gefilte fish". To klasyczne danie kuchni żydowskiej przygotowywane jest z mielonego karpia, cebuli, marchwi i przypraw, formowane w klopsiki, gotowane w bulionie, a następnie podawane na zimno.

Shepherd's Pie
1godzina
4osoby
średni
Przepis na klasyczne Shepherd's Pie, czyli zapiekankę z mięsem mielonym i warzywami, przykrytą warstwą ziemniaków. Zachęcamy do spróbowania.

Zupa minestrone
45minut
6osób
łatwy
Prosty przepis na pyszną i pożywną włoską zupę minestrone, pełną smaku oraz aromatu. Smacznego!

Gulasz wołowy
2.5godziny
4osoby
łatwy
Prosty przepis na smaczny i pożywny gulasz wołowy z marchewką i ziemniakami. Smacznego!

Smażona wołowina z warzywami
45minut
4osoby
łatwy
To danie łączy w sobie soczyste kawałki wołowiny z chrupiącymi warzywami, tworząc pełny smaków posiłek. Smażona wołowina z papryką, brokułami i marchewką jest szybkim i zdrowym wyborem na obiad lub kolację.

Rosół z makaronem i szpinakiem
1.5godziny
4osoby
łatwy
Przepis na pyszny i pożywny rosół z makaronem i szpinakiem.

Sałatka z musztardowym dressingiem
30minut
6osób
łatwy
Prosty przepis na sałatkę doprawioną musztardą, octem i ostrym sosem. Świetny dodatek do obiadu.