Surówka z czerwonej kapusty
Szybka i łatwa sałatka z kapusty. Idealny dodatek do dań obiadowych, kanapek, tacos i inne.
Sposób przygotowania potrawy:
1.W dużej misce wymieszaj kapustę, marchew i chili; odłożyć na bok.
2.Zagotuj sok z cytryny, nasiona gorczycy i sól w małym rondlu na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu.
3.Zdejmij z ognia i wlej do miski z warzywami i wymieszaj. Przykryj miskę i wstaw do lodówki na co najmniej 1 godzinę.
4.Przed podaniem wymieszaj z pietruszką.
Składniki
- 4 szklanki posiekanej czerwonej kapusty
- 1 szklanka zapałek marchewki
- 1 mała czerwona papryczka chili, bez pestek i żeberek, drobno posiekane
- 1/4 szklanki świeżego soku z cytryny
- 1 łyżka gorczycy
- 1 i 3/4 łyżeczki soli
- 1 szklanka posiekanej świeżej natki pietruszki