cytryna
Ryba w galarecie
4godziny
8osób
łatwy
Ryba w galarecie to tradycyjne danie środkowoeuropejskie, które zyskuje popularność zwłaszcza podczas świąt. Filet białej ryby gotowany w aromatycznym bulionie, schładzany z klarowną galaretką, tworzy elegancką i delikatną kompozycję.
Grzaniec
30minut
6osób
łatwy
Grzaniec świetnie nadaje się do podania podczas zimowych spotkań rodzinnych lub imprez, a aromatyczne przyprawy dodają mu wyjątkowego charakteru.
Pieczony łosoś z rozmarynem i cytryną
30minut
4osoby
łatwy
Soczyste filety łososia podkreślone aromatem rozmarynu i cytryny tworzą niezwykłe połączenie smakowe.
Sok jabłkowo-selerowy z imbirem i pietruszką
10minut
1osoba
łatwy
Świeży sok z selera, jabłka, imbiru, pietruszki i cytryny. Prawdziwa bomba witaminowa.
Dip z wędzonego łososia
10minut
4osoby
łatwy
Pyszny dip z wędzonego łososia ze świeżym szczypiorkiem i koperkiem łączący kremowy majonez, kwaśną śmietanę i serek.
Surówka z czerwonej kapusty
1godzina
6osób
łatwy
Szybka i łatwa sałatka z kapusty. Idealny dodatek do dań obiadowych, kanapek, tacos i inne.
Sałatka puntarelle z pieczonymi buraczkami i cytrusami
2godziny
6osób
łatwy
Zdrowa i pyszna sałatka na bazie puntarelle z pieczonymi buraczkami i cytrusami. Oryginalne danie, które zachwyci Twoich gości.
Hummus z fasoli
30minut
6osób
łatwy
Szybki i prosty przepis na smaczną przystawkę w postaci hummusu z fasoli z dodatkiem czosnku, cytryny i oliwy z oliwek.
Sałatka z pomidorków, fety i konserwowej cytryny
15minut
2osoby
łatwy
Ciekawa sałatka z pomidorkami, serem feta, ostrą papryczką i konserwową cytryną. Znakomicie nadaje się jako dodatek do dań z grilla.
Vinaigrette cytrynowo-imbirowy
10minut
4osoby
łatwy
Ciepły sos vinaigrette jest idealny jako dodatek do soczystych warzyw i sałatek. Nasycenie neutralnym olejem z pestek winogron z cebulką i imbirem dodaje mu dodatkowego smaku.