Surówka z kapusty i jabłka z dressingiem musztardowym
Zielona kapusta, chrupiące jabłka i dwa rodzaje musztardy sprawiają, że ten prosty przepis na surówkę jest bardzo smaczny,
Sposób przygotowania potrawy:
1.Wymieszaj musztardy, ocet i cukier w małej miseczce. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
2.Wymieszaj posiekaną kapustę, jabłka i szalotki w dużej misce. Zalej dressingiem musztardowym i delikatnie wymieszaj.
3.Skosztuj i w razie potrzeby dopraw. Przed podaniem odstaw na co najmniej 30 minut.
Składniki
- 2 łyżki musztardy pełnoziarnistej
- 2 łyżki musztardy Dijon
- 1/4 szklanki octu jabłkowego
- 1 łyżeczka cukru
- 400g zielonej kapusty, posiekanej
- 2 chrupiąca jabłka, pokrojone w zapałki
- 3 szalotki, pokrojone w cienkie plasterki
- świeżo zmielony czarny pieprz
- sól