Salsa z awokado, ogórkiem i czerwoną papryką
Pyszna i zdrowa salsa z świeżych warzyw. Znakomity dodatek do mięs i ryb.
Sposób przygotowania potrawy:
1.Wszystkie warzywa dokładnie umyj i pokrój na drobne kawałki
2.W misce wymieszaj ogórek, paprykę, szalotkę, papryczkę jalapeño, kolendrę, sok z limonki, ocet i sól. Na końcu dodaj awokado.
3.Odstaw na 20 minut przed podaniem.
Dodatkowe wskazówki:
Tak przygotowana salsa znakomicie pasuje do ryb, kurczaka lub jagnięciny.
Składniki
- 1/2 szklanki pokrojonego w kostkę ogórka
- 1 mała czerwona papryka, pokrojona w kostkę
- 3 szalotki, drobno posiekane
- 1 mała papryka jalapeño, wydrążona i drobno posiekana
- 2 łyżeczki posiekanej kolendry
- 1 łyżka świeżo wyciśniętego soku z limonki
- 1 łyżka ocetu ryżowego
- 1 średnie awokado, pokrojone w kostkę
- 1/2 łyżeczki soli