Sałatka z awokado i cebulą

Sałatka z awokado i cebulą

Prosta i szybka, ale niezwykle zdrowa sałatka z awokado i cebulą, skropiona octem winnym i oliwą.

Sposób przygotowania potrawy:

1.Ułóż plastry awokado na talerzu i następnie na wierzch ułóż cebulę.

2.Skrop oliwą i octem, dopraw solą i pieprzem.

3.Podawaj od razu do zjedzenia.


Składniki
  • 2 dojrzałe awokado, pokrojone w plasterki
  • 1/4 małej czerwonej cebuli, pokrojone w bardzo cienkie plasterki
  • 1 łyżka oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia
  • 1 łyżka octu z czerwonego wina
  • sól i świeżo zmielony pieprz
"Szczęście to konto w dobrym banku, zręczny kucharz i dobre trawienie." Jean-Jacques Rousseau

Podobne przepisy sałatek

Sałatka z awokado i mango
30minut
8osób
Sałatka z awokado i mango
Pyszna meksykańska sałatka z mango i awokado. Idealna na lekki i zdrowy posiłek.
Sałatka z awokado i kapustą
30minut
6osób
Sałatka z awokado i kapustą
Świetna i bardzo zdrowa sałatka z kapusty, awokado, szalotki i dodatkiem wielu innych ziół i warzyw oraz dresingiem w stylu azjatyckim.
Sałatka ziemniaczana z kukurydzą i bazylią
1.5godziny
8osób
Sałatka ziemniaczana z kukurydzą i bazylią
Prosta letnia sałatka ziemniaczana z dodatkiem żółtej kukurydzy, świeżej bazylii, selera i koperku.
Klasyczna salsa Pico de Gallo
15minut
2osoby
Klasyczna salsa Pico de Gallo
Wyrazista, pikantna meksykańska salsa ze świeżych pomidorów, cebuli i chili.