Sałatka z rukoli i nadziewanymi papryczkami Peppadew
Przepis na pyszne słodkie ale jednocześnie lekko pikantne papryczki Peppadew nadziewana ziołami i kozim serem w prostej sałatce z rukoli.
1.W małej misce wymieszaj kozi ser, pietruszkę, bazylię i estragon. Dopraw solą i pieprzem i dokładnie wymieszaj. Odłóż na bok.
2.Za pomocą małej łyżeczki napełnij każdą papryczkę Peppadew nadzieniem z koziego sera, lekko wciskając mieszankę serową w każdą paprykę.
3.W dużej misce wymieszaj rukolę z plastrami czerwonej cebuli, kaparami, octem balsamicznym i oliwą z oliwek. Doprawiamy solą i pieprzem.
4.Na wierzchu ułóż nadziewane papryczki i podawaj do zjedzenia.
- 120g miękkiego koziego sera
- 1/2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki
- 1/2 łyżki drobno posiekanej bazylii
- 1/2 łyżki drobno posiekanego estragonu
- 12 papryczek Peppadew
- 3 szklanki rukoli
- 1/4 małej czerwonej cebuli, cienko pokrojonej
- 3 łyżki grubo posiekanych kaparów w zalewie solnej
- 3 łyżki octu balsamicznego
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- świeżo zmielony czarny pieprz
- sól