szalotka
Kremowy szpinak z czosnkiem i parmezanem
30minut
4osoby
łatwy
Kremowy szpinak z parmezanem to pyszne danie, w którym świeży szpinak łączy się z kremową śmietaną i aromatycznym parmezanem, tworząc delikatny i pełen smaku sos. Przepis ten jest idealny dla tych, którzy pragną szybkiego dania, bogatego w smak. Doskonale komponuje się z makaronem, duszoną rybą czy pieczonym kurczakiem. Smacznego!
Zupa fasolowa z boczkiem i grzankami
45minut
4osoby
łatwy
Przepis na pyszną i pożywną zupę fasolową z dodatkiem chrupiącego boczku oraz grzanek.
Pieczony łosoś z sosem rybnym
1godzina
2osoby
średni
Przepis na pieczonego łososia z glazurą w sosie rybnym. Pyszny danie obiadowe dla smakoszy ryb.
Polędwica wołowa w maślanym sosie z pieczarkami
45minut
2osoby
średni
Delikatne medaliony z polędwicy wołowej, podsmażone a następnie podduszone w sosie śmietanowo-musztardowym z pieczarkami.
Sałatka ziemniaczana z gorczycą
45minut
4osoby
łatwy
Przepis na sałatkę z podsmażonymi ziemniakami oraz dodatkiem selera i szalotki, całość polana dressingiem na bazie octu ryżowego i sherry, syropu klonowego oraz gorczycy.
Dressing pomidorowo-szalotkowy
10minut
4osoby
łatwy
Prosty dressing do sałatek na bazie pomidorów i szalotki z dodatkiem soku z cytryny, oliwy z oliwek i szczypiorkiem.
Dip z wędzonego łososia
10minut
4osoby
łatwy
Pyszny dip z wędzonego łososia ze świeżym szczypiorkiem i koperkiem łączący kremowy majonez, kwaśną śmietanę i serek.
Sałatka z krewetkami, kamutem i fasolką szparagową na ciepło
1.5godziny
4osoby
średni
Oryginalna sałatka z pszenicą kamut, krewetkami, zieloną fasolką szparagową, szalotka i ziołami, podawana na ciepło.
Fasolka szparagowa z pomidorkami, bekonem i sosem Vinaigrette
30minut
6osób
łatwy
Pyszna gotowana fasolka szparagowa podawana z pomidorkami koktajlowymi i polana sosem Vinegrette z boczkiem, szalotką, czosnkiem i przyprawami. Super pomysł na lunch lub dodatek do innych potraw.
Sałatka z pomidorów i chleba
45minut
6osób
łatwy
Sałatka na bazie świeżych i suszonych pomidorów, z grillowanym chlebem, ziołami i oliwą. Pyszny dodatek do obiadu lub jako osobne dania na lunch lub kolację.