Krakersy z serkiem, szynką, serem wędzonym, pomidorem i oliwką

Krakersy z serkiem, szynką, serem wędzonym, pomidorem i oliwką

Sposób na proste, szybkie i smaczne przekąski. Świetnie sprawdzają się na różnego rodzaju przyjęcia.

Sposób przygotowania potrawy:

1.Pomidory pokrój na plasterki a następnie każdy z nich na ćwiartki. Plasterki szybki i sera wędzonego pokrój na mniejsze kawałki. Oliwki przekrój na połówki.

2.Rozłóż krakersy na talerzu lub półmisku. Uważaj, aby ich nie połamać.

3.Każdy z krakersów posmaruj cienko serkiem z szczypiorkiem, a następnie ułóż na nich po plasterku szybki oraz sera wędzonego. Dalej ułóż kawałki pomidorów i połówki oliwek.

4.Całość delikatnie posyp pieprzem i podawaj do zjedzenia.


Dodatkowe wskazówki:

Zamiast wymienionych składników, możesz krakersy wyłożyć różnymi innymi produktami. Doskonale sprawdza się ogórek, papryka. Można również wyłożyć krakersy tuńczykiem lun jajkiem i majonezem. Warto poeksperymentować. Smacznego!

Składniki
  • paczka słonych krakersów
  • serek z szczypiorkiem
  • ser wędzony w plasterkach
  • szynka
  • pomidory
  • oliwki zielone bez pestek
  • pieprz
"W czasie uczty nie opowiadaj, jak należy jeść, lecz jedz, jak należy." Epiktet

Podobne przepisy przekąsek

Kanapka z boczkiem, jajkiem sadzonym, serem i pomidorem
15minut
1osoba
Kanapka z boczkiem, jajkiem sadzonym, serem i pomidorem
Przepyszna opiekana kanapka z bekonem, jajkiem sadzonym, serem żółtym oraz pomidorem. Prosty przepis na udane śniadanie.
Tosty z boczkiem, sałatą, pomidorem i jajkiem
15minut
2osoby
Tosty z boczkiem, sałatą, pomidorem i jajkiem
Kanapka na bogato w stylu anglosaskim. Warzywa, boczek, jajko, majonez i przyprawy, wszystko opakowane w chrupiący chleb tostowy.
Kanapka zapiekana z szynką, serem brie i jabłkiem
30minut
4osoby
Kanapka zapiekana z szynką, serem brie i jabłkiem
Świetna kanapka zapiekana z serem brie oraz jabłkami i szynką w zalewie musztardowo-miodowej.
Caponata pomidorowa
15minut
2osoby
Caponata pomidorowa
Letnia przysmak przypominający sycylijską caponatę, ale bez bakłażana i anchois. Świetnie komponuje się z grillowanymi owocami morza.