Kanapka z boczkiem, jajkiem sadzonym, serem i pomidorem
Przepyszna opiekana kanapka z bekonem, jajkiem sadzonym, serem żółtym oraz pomidorem. Prosty przepis na udane śniadanie.
1.Chleb opiecz w opiekaczu lub piekarniku.
2.Na patelni podsmaż z obu stron boczek na średnim ogniu, aż będzie chrupiący. Przełóż na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym.
3.Na małej, nieprzywierającej patelni rozpuść masło. Wbij jajko i smaż na umiarkowanym ogniu około 4 minuty, obracając raz, aż brzegi będą chrupiące. Żółtko powinno być nadal płynne.
4.Ułóż plastry sera na kromce opiekanego chleba.
5.Na drugiej kromce rozsmaruj majonez, a następnie ułóż na nim bekon, pomidor i sałatę.
6.Ułóż jajko na sałatę i delikatnie dopraw pieprzem i solą.
7.Zamknij kanapkę i podawaj do zjedzenia.
- 4 grube plastry bekonu
- 2 plastry sera żółtego
- 2 grube kromki białego chleba
- 1 łyżka majonezu
- 4 plastry pomidora
- 2 liście sałaty masłowej
- 1 łyżeczka masła
- 1 duże jajko
- pieprz
- sól