Kanapka z boczkiem, jajkiem sadzonym, serem i pomidorem

Kanapka z boczkiem, jajkiem sadzonym, serem i pomidorem

Przepyszna opiekana kanapka z bekonem, jajkiem sadzonym, serem żółtym oraz pomidorem. Prosty przepis na udane śniadanie.

Sposób przygotowania potrawy:

1.Chleb opiecz w opiekaczu lub piekarniku.

2.Na patelni podsmaż z obu stron boczek na średnim ogniu, aż będzie chrupiący. Przełóż na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym.

3.Na małej, nieprzywierającej patelni rozpuść masło. Wbij jajko i smaż na umiarkowanym ogniu około 4 minuty, obracając raz, aż brzegi będą chrupiące. Żółtko powinno być nadal płynne.

4.Ułóż plastry sera na kromce opiekanego chleba.

5.Na drugiej kromce rozsmaruj majonez, a następnie ułóż na nim bekon, pomidor i sałatę.

6.Ułóż jajko na sałatę i delikatnie dopraw pieprzem i solą.

7.Zamknij kanapkę i podawaj do zjedzenia.


Składniki
  • 4 grube plastry bekonu
  • 2 plastry sera żółtego
  • 2 grube kromki białego chleba
  • 1 łyżka majonezu
  • 4 plastry pomidora
  • 2 liście sałaty masłowej
  • 1 łyżeczka masła
  • 1 duże jajko
  • pieprz
  • sól
"Tylko jedząc doskonałe potrawy, jesteś w stanie takie przygotować." Jiro Ono

Podobne przepisy przekąsek

Nadziewane daktyle w bekonie
1godzina
4osoby
Nadziewane daktyle w bekonie
Pyszne daktyle, nadziewane kremowym serem i prażonymi orzechami włoskimi, owinięte bekonem i pieczone. Idealna przekąska na przyjęcie koktajlowe.
Tosty z prosciutto, serem Gruyère i jajkiem
45minut
4osoby
Tosty z prosciutto, serem Gruyère i jajkiem
Wspaniałe kanapki zapiekane z serem Gruyère, z sałatką, szynką prosciutto i sadzonym jajkiem.
Krakersy z serkiem, szynką, serem wędzonym, pomidorem i oliwką
15minut
10osób
Krakersy z serkiem, szynką, serem wędzonym, pomidorem i oliwką
Sposób na proste, szybkie i smaczne przekąski. Świetnie sprawdzają się na różnego rodzaju przyjęcia.
Tosty z boczkiem, sałatą, pomidorem i jajkiem
15minut
2osoby
Tosty z boczkiem, sałatą, pomidorem i jajkiem
Kanapka na bogato w stylu anglosaskim. Warzywa, boczek, jajko, majonez i przyprawy, wszystko opakowane w chrupiący chleb tostowy.