Sałatka z selera, rukoli i wędzonego łososia
śniadania
Lunche
Kolacje
Ryby
Warzywa
Fit
Kuchnia śródziemnomorska
Sałatki
Rybne
15minut
4osoby
łatwy
Fajna sałatka z łososiem, selerem, rukolą i pędami grochu, polana dressingiem z soku z cytryny i oliwą truflową.
Sposób przygotowania potrawy:
1.W małej misce, wymieszaj sok z cytryny z oliwą truflową i dopraw solą i pieprzem. Odłóż na bok.
2.Korzeń selera pokrój na bardzo cienkie plasterki, a następnie .ułóż je w stos i pokrój na cienkie paski.
3.Do dużej miski wrzuć rukolę, pędy grochu, korzeń selera i wędzony łosoś. Polej dressingiem i dobrze wymieszaj. Podawaj do zjedzenia.
Składniki
- 2 łyżki świeżego soku z cytryny
- 2 łyżeczki oliwy z białej trufli lub oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia
- 220g obranego korzenia selera
- 110g rukoli
- 60g pędów grochu
- 110g plasterków łososia wędzonego, pokrojonego w paski o szerokości 0,5cm
- świeżo zmielony pieprz
- sól