Kanapki z serem brie, jabłkiem i rukolą
Przepis na szybką, łatwą kanapkę z rukolą, słodkimi jabłkami i aksamitnym, kremowym brie na wierzchu.
1.Rozgrzej piekarnik do wysokiej temperatury i ustaw blachę do pieczenia na środku.
2.Połóż kromki chleba na blasze i piecz przez 1 do 2 minut.
3.Wyjmij blachę z piekarnika, odwróć kromki chleba chleb i posmaruj każdą równomiernie 1 łyżeczką musztardy równomiernie.
4.Na wierzch połóż rukolę, a następnie plasterki jabłka. Lekko dopraw solą i pieprzem, a następnie ułóż plastry sera brie na jabłkach.
5.Włóż kanapki z powrotem do piekarnika i piecz przez ok. 1 - 2 minuty, aż brie zacznie się topić.
6.Posyp odrobiną czarnego pieprzu i podawaj ciepłe do zjedzenia.
- 8 kromek wiejskiego chleba
- 220g sera brie, cienko pokrojony
- 8 łyżeczek musztardy Dijon
- 4 szklanki młodej rukoli
- 1 średnie jabłko, wydrążone i pokrojone w cienkie plasterki
- sól
- świeżo zmielony czarny pieprz