Dip z sera feta i jogurtu

Dip z sera feta i jogurtu

Przepis na dip na bazie jogurtu greckiego, sera feta i koperku. Idealnie nadaje się na słone, chrupiące domowe chipsy ziemniaczane.

Sposób przygotowania potrawy:

1.Wszystkie składniki oprócz koperku włóż do robota kuchennego lub blendera i zmiksuj na gładką masę.

2.Dodaj koperek i dopraw do smaku solą i pieprzem.

3.Odstaw dip na 30 minut przed podaniem.


Składniki
  • 1 szklanka pełnotłustego jogurtu greckiego
  • 85g sera feta
  • 1 średni ząbek czosnku, przekrojony na pół
  • 1 łyżka świeżego soku z cytryny
  • 2 łyżki świeżego koperku, posiekanego
  • 1 i 1/2 łyżeczki drobno startej skórki z cytryny
  • sól
  • pieprz
"Tylko to, co gotujesz z miłością, jest naprawdę smaczne." Alison Singh Gee

Podobne przepisy przekąsek

Kanapki po grecku
45minut
3osoby
Kanapki po grecku
Przepis na pyszne kanapeczki w stylu greckim, podawane z sosem tzatziki oraz aromatyczną sałatką.
Kanapki z kurczakiem, serem feta i warzywami
45minut
4osoby
Kanapki z kurczakiem, serem feta i warzywami
Jedna z najlepszych kanapek jakie kiedykolwiek jedliśmy. Pyszne chrupiące pieczywo, posmarowane serem feta, z dodatkiem smażonego kurczaka i świeżych warzyw.
Dip z wędzonego łososia
10minut
4osoby
Dip z wędzonego łososia
Pyszny dip z wędzonego łososia ze świeżym szczypiorkiem i koperkiem łączący kremowy majonez, kwaśną śmietanę i serek.
Tosty z wędzonym łososiem i masłem musztardowym
30minut
4osoby
Tosty z wędzonym łososiem i masłem musztardowym
Świetne i pyszne przekąski w postaci kanapeczek z łososiem i masłem musztardowym na ciepło.