Koktajl z truskawek, bananów i masła migdałowego
Pyszny koktajl owocowy, który możesz serwować jako pyszne i odżywcze śniadanie lub jako przekąskę w ciągu dnia. Smacznego!
Sposób przygotowania potrawy:
1.Wrzuć do miksera truskawki, obrany banan, masło migdałowe, jogurt, mleko i słodzik (miód lub syrop klonowego).
2.Dodaj lodu, jeśli chcesz, aby koktajl był bardziej schłodzony i kremowy.
3.Zmiksuj składniki na gładką masę. Jeśli koktajl jest zbyt gęsty, dodaj trochę więcej mleka i kontynuuj mieszanie.
4.Kiedy uzyskasz pożądaną konsystencję, przelej koktajl do szklanki.
5.Udekoruj plasterkami truskawki.
Składniki
- 1 szklanka truskawek (świeżych lub mrożonych)
- 1 duży banan
- 2 łyżki masła migdałowego
- 1/2 szklanki jogurtu naturalnego lub roślinnego
- 1/2 szklanki mleka (według preferencji: krowie, sojowe, migdałowe, itp.)
- 1 łyżeczka miodu lub syropu klonowego
- kilka kostek lodu
- kilka plasterków truskawki do dekoracji