Rosyjski ostry sos
Prosty przepis na ostry rosyjski sos. Świetny dodatek do wielu potraw i przystawek.
Sposób przygotowania potrawy:
1.W miseczce dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.
2.Jeżeli lubisz ostrzejszy sos, dodaj więcej ostrego sosu. Przykryj miseczkę i wstaw do lodówki.
Dodatkowe wskazówki:
Tak przygotowany sos jest znakomitym dodatkiem do hamburgerów, frytek, pizzy, hot-dogów i innych przekąsek, a także jajek i ryb.
Sos należy przechowywać w lodów maksymalnie do 1 tygodnia.
Składniki
- 1 szklanka majonezu
- 1/4 szklanki ketchupu
- 3 łyżki drobno posiekanej szalotki
- 1 łyżka chrzanu
- 2 łyżeczki ostrego sosu, np. sos Cholula
- 1 łyżeczka sosu Worcestershire
- 1/2 łyżeczki musztardy
- 1/4 łyżeczki papryka wędzonej w proszku