Pasta z suszonych pomidorów i soczewicy
śniadania
Lunche
Kolacje
Warzywa
Przyjęcie
Wegetariańskie
Fit
Kuchnia śródziemnomorska
Wegańskie
Bezglutenowe
Pasty I Smarowidła
10minut
2osoby
łatwy
Przepis na pyszną pastę z soczewicy i suszonych pomidorów z dodatkiem oliwy, octu jabłkowego, papryki i kurkumy.
Sposób przygotowania potrawy:
1.Odsącz soczewice. Czosnek obierz.
2.Wszystkie składniki zmiksuj przy pomocy miksera lub blendera.
3.Podawaj z świeżym pieczywem.
Składniki
- 10 sztuk suszonych pomidorów
- 1 puszka czerwonej soczewicy
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka ostu jabłkowego
- 1/2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku
- 1/2 łyżeczki kurkumy