Pasta z suszonych pomidorów i soczewicy

Przepis na pyszną pastę z soczewicy i suszonych pomidorów z dodatkiem oliwy, octu jabłkowego, papryki i kurkumy.

Sposób przygotowania potrawy:

1.Odsącz soczewice. Czosnek obierz.

2.Wszystkie składniki zmiksuj przy pomocy miksera lub blendera.

3.Podawaj z świeżym pieczywem.


Składniki
  • 10 sztuk suszonych pomidorów
  • 1 puszka czerwonej soczewicy
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka ostu jabłkowego
  • 1/2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku
  • 1/2 łyżeczki kurkumy
"Gdy nic się nie układa, nie ma lepszego lekarstwa na smutek niż gotowanie." Franz-Olivier Giesbert

Podobne przepisy past i smarowideł

Puree z kalafiora z czosnkiem i sardelą
1godzina
2osoby
Puree z kalafiora z czosnkiem i sardelą
Smaczne puree z kalafiora i anchois. Pyszny dodatek na wszelkiego kanapkę oraz jako przystawka. Warto spróbwoać.
Pasta serowo-jejeczno-paprykowa
15minut
4osoby
Pasta serowo-jejeczno-paprykowa
Prosty przepis na smaczną pastę z dodatkiem papryki, topionego serka, koperku i jajek. Świetny dodatek na kanapki.