Pasta serowo-jejeczno-paprykowa
Prosty przepis na smaczną pastę z dodatkiem papryki, topionego serka, koperku i jajek. Świetny dodatek na kanapki.
Sposób przygotowania potrawy:
1.Płuczemy paprykę i koperek, a następnie kroimy na drobno.
2.Gotujemy jajka na twardo. Obieramy z łupek i trzemy na tarce lub kroimy na bardzo drobno.
3.W miseczce, rozgniatamy topione serki. Wsypujemy jajka, żółtą paprykę, koperek i dodajemy majonez. Wszystko razem dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
4.Pastę wkładamy na chwilę do lodówki. Po wyjęciu, smarujemy świeże pieczywo.
Składniki
- 1 żółta papryka
- 4 jajka
- 4 małe topione serki, śmietankowe
- 4-5 łyżek majonezu
- świeży koperek
- sól
- pieprz