Smoothie bananowo-migdałowe

Smoothie bananowo-migdałowe

Gęsty i aromatyczny koktajl na bazie bananów, daktyli, masła migdałowego i mleka owsianego. Szybki sposób na pyszny deser.

Sposób przygotowania potrawy:

1.Umieść banana, daktyle, masło migdałowe i mleko owsiane w blenderze i zmiksuj na gładką masę (w razie potrzeby dodaj więcej mleka).

2.Przelej smoothie do szklanki i od razu podawaj.


Składniki
  • 1 banan, pokrojony w plasterki, zamrożony
  • 2 daktyle bez pestek
  • 2 łyżki masła migdałowego
  • 1/4 szklanki mleka owsianego
"Taka zawsze była moja rada: ucz się gotować, a więc próbuj nowych przepisów, wyciągaj wnioski z własnych błędów, bądź nieustraszona i przede wszystkim miej z tego zabawę!" Julia Child

Podobne przepisy deserów

Bananowe ciasto z kremem
3godziny
6osób
Bananowe ciasto z kremem
Przepyszne ciasto bananowe z kremem waniliowo-śmietankowym.
Strudel z serkiem śmietankowym i bananami
1godzina
4osoby
Strudel z serkiem śmietankowym i bananami
Strudel bananowy z serkiem waniliowym, orzechami włoskimi, cynamonem, wanilią i cukrem pudrem. Przepyszny deser.
Ciasto bananowe
1.5godziny
6osób
Ciasto bananowe
Prosty przepis na ciasto bananowe posypane cukrem pudrem.
Tort owocowy z biszkoptem, masą budyniową i galaretką
2godziny
12osób
Tort owocowy z biszkoptem, masą budyniową i galaretką
Przepis na pyszny, domowy, letni torcik owocowy z galaretką, biszkoptem i masą budyniową