Pasta z tuńczyka
Pyszna pasta z tuńczyka z dodatkiem jajka, kukurydzy i szczypiorku. Super pomysł na pożywne i zdrowe śniadanie lub jako przekąska dla gości.
1.Odcedzony tuńczyk wsypujemy do miseczki, dodajemy majonez i kukurydze, a następnie całość dokładnie mieszamy.
2.Jajka gotujemy na twardo. Po ostudzeniu obieramy z skorupki i kroimy na drobno. Myjemy szczypiorek i również kroimy. Wsypujemy jajka i szczypiorek do miseczki z tuńczykiem i delikatnie mieszamy. Solimy i pieprzymy do smaku.
3.Przygotowaną pastę nakładamy na świeże pieczywo (np. bagietkę) i podajemy do zjedzenia.
Oprócz jajka i kukurydzy, spokojnie możemy dodać inne lubione warzywa takie jak ogórek kiszony lub konserwowy, cebulę, paprukę lub por. Eksperymenty mile widziane.
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- 3 łyżki kukurydzy z puszki
- 2-3 jajka
- 4 łyżki majonezu
- szczypiorek
- sól
- pieprz