Smoothie truskawkowo-arbuzowe

Smoothie truskawkowo-arbuzowe

Pyszny i zdrowy napój owocowy z truskawek i arbuza. Orzeźwiający podczas letnich, upalnych dni.

Sposób przygotowania potrawy:

1.Umyć truskawki i usunąć zielone ogonki. Duże truskawki przekroić na połowę.

2.Arbuz obrać ze skórki, pokroić na kawałki i usunąć pestki.

3.W mikserze lub robocie kuchennym dokładnie zmiksować wszystkie owoce razem z lodem.

4.Jeżeli mamy ochotę lub gdy owoce nie są zbyt słodkie, można dodać cukier.


Dodatkowe wskazówki:

Dodatkowo można udekorować napój kawałkiem truskawki lub arbuza.

Składniki
  • 200g truskawek
  • 500g arbuza
  • kilka kostek lodu
  • 2 łyżeczki cukru (opcjonalnie)
"Można nie jeść w ogóle, ale nie można jeść źle." Salvador Dali

Podobne przepisy napojów

Koktajl z truskawek, bananów i masła migdałowego
10minut
1osoba
Koktajl z truskawek, bananów i masła migdałowego
Pyszny koktajl owocowy, który możesz serwować jako pyszne i odżywcze śniadanie lub jako przekąskę w ciągu dnia. Smacznego!
Koktajl arbuzowy z tequilą
30minut
4osoby
Koktajl arbuzowy z tequilą
Pyszny koktajl arbuzowy z tequilą, jagodami i miętą. Oryginalny drink na każdą imprezę.
Truskawkowe Mojito
5minut
4osoby
Truskawkowe Mojito
Mojito tradycyjnie przyrządza się z białego rumu, zmieszanego soku z mięty i limonki oraz wody. Truskawki sprawiają, że ten koktajl jest zarówno słodszy, jak i bardziej cierpki. Zachęcam do spróbowania, bo naprawdę warto.
Koktajl owocowy
10minut
2osoby
Koktajl owocowy
Pyszny i zdrowy koktajl z świeżych owoców na bazie jogurtu naturalnego. Super pomysł na drugie śniadanie.