Koktajl z masłem orzechowym i bananem
Napoje
Koktajle
Lunche
Podwieczorki
Kuchnia Amerykańska
Romantyczne
Wegetariańskie
5minut
1osoba
łatwy
Klasyczny koktajl zawierający pyszne produkty śniadaniowe połączone w doskonały napój.
Sposób przygotowania potrawy:
1.Włóż do blendera kawałki bananów, masło orzechowe, jogurt, syrop klonowy, mleko owsiane, wanilię i gałkę muszkatołową.
2.Miksuj na niskiej prędkości i powoli zwiększaj do wysokiej prędkości; miksuj do uzyskania gładkiej konsystencji.
3.W razie potrzeby dodaj więcej mleko owsiane, aby rozcieńczyć koktajl do pożądanej konsystencji.
4.Podawaj od razu po przygotowaniu.
Dodatkowe wskazówki:
Spróbuj z masłem migdałowym lub słonecznikowym zamiast masła orzechowego.
Składniki
- 1 duży mrożony banan, pokrojony na kawałki
- 2 łyżki naturalnego, kremowego masła orzechowego
- 1 szklanka naturalnego jogurtu z pełnego mleka
- 1 łyżka syropu klonowego
- 3/4 szklanki mleka owsianego
- 1/4 łyżeczki czystego ekstraktu waniliowego
- 1/4 łyżeczki świeżo startej gałki muszkatołowej