Kawa Oaxacan

Kawa Oaxacan

Kawa Oaxacan to najlepszy sposób na połączenie owocowego mezcalu ze gorzką kawą i słodkim syropem.

Sposób przygotowania potrawy:

1.Wymieszaj kawę, mezcal i syrop.

2.Udekoruj kawę bitą śmietaną.


Składniki
  • 100ml gorącej świeżo parzonej kawy
  • 40ml mezcalu (np. Koch El Espadín de Sola de Vega)
  • 15ml syropu cukrowego (np. piloncillo)
  • słodzona bita śmietana, do dekoracji
"W czasie uczty nie opowiadaj, jak należy jeść, lecz jedz, jak należy." Epiktet

Podobne przepisy napojów

Kawa mrożona z pomarańczą i kardamonem
5minut
1osoba
Kawa mrożona z pomarańczą i kardamonem
Orzeźwiająca i aromatyczna kawa mrożona z dodatkiem soku pomarańczowego i strąków kardamonu.
Kawa z rumem i cynamonem
10minut
1osoba
Kawa z rumem i cynamonem
Świetna kawa z podwójnym rumem, cudownie aromatyzowana cynamonem i skórką pomarańczową, udekorowana bitą śmietaną i gorzką czekoladą.
Kawa mrożona po irlandzku
10minut
1osoba
Kawa mrożona po irlandzku
Pyszna kawa na zimno w stylu irlandzkim. Znakomity deser w letnie, upalne dni.
Kawa Latte Macchiato
15minut
2osoby
Kawa Latte Macchiato
Aromatyczne Latte Macchiato to kawa z dużą ilością mleka. Jest to jedna z najpopularniejszych kaw. Przepis opisuje jak w domowych warunkach przyrządzić ten smaczny napój, bez użycia ekspresu do kawy.