Zielona fasolka szparagowa z morelami
Ciekawy pomysł na słodko-ostrą fasolkę szparagową z morelami, z dodatkiem soku z limonki i listków mięty.
Sposób przygotowania potrawy:
1.Na dużej patelni rozgrzej olej. Dodaj zieloną fasolkę i smaż na dużym ogniu przez około 4 minut.
2.Zdejmij z ognia i wymieszaj z morelami, sokiem z limonki, sosem rybnym, chile i miętą. Dopraw solą. Przełóż na półmisek i podawaj.
Składniki
- 1 i 1/2 łyżki oleju rzepakowego
- 220g zielonej fasolki szparagowej
- 3 morele, pokrojone na pół, bez pestek i pokrojone na ćwiartki
- 2 łyżki świeżego soku z limonki
- 1 łyżka azjatyckiego sosu rybnego
- 1 tajskie chile, pokrojone w cienkie plasterki
- 1 szklanka posiekanych listków mięty
- sól