grzyby

Pierogi z kapustą i grzybami

Pierogi z kapustą i grzybami

2godziny
6osób
średni
Pierogi z kapustą i grzybami to klasyczne danie kuchni polskiej, pełne aromatycznej kiszonej kapusty i wyrazistego smaku suszonych grzybów. Delikatne, cienkie ciasto otacza wnętrze wypełnione soczystym farszem. Smacznego.
Zupa grzybowa

Zupa grzybowa

2godziny
6osób
łatwy
Zupa grzybowa to tradycyjne danie kuchni polskiej, często podawane podczas uroczystej kolacji wigilijnej. To aromatyczne danie oparte na suszonych grzybach, warzywach i wywarze warzywnym.

Sos grzybowy

Sos grzybowy

30minut
6osób
łatwy
Prosty przepis na tradycyjny, aromatyczny sos grzybowy, który świetnie pasuje do dań z ziemniaków, klusek oraz mięsa. Polecamy szczególnie na świąteczny wigilijny stół.
Bigos

Bigos

45minut
6osób
łatwy
Przepis na pyszny i sycący staropolski bigos. Klasyczna i tradycyjna polska potrawa, która doskonale nadaje się na zimowe dni oraz na świąteczny stół.
Kapusta z grochem i grzybami

Kapusta z grochem i grzybami

1.5godziny
4osoby
średni
Kapusta kiszona z grochem i grzybami to danie, którego nie może zabraknąć podczas wigilijnej kolacji. Aromatyczny zapach i wspaniały smak. Smacznego!