Sok z kantalupy, ananasa, imbiru i limonki

Sok z kantalupy, ananasa, imbiru i limonki

Łatwy przepis na sok kantalupa z ananasem, imbirem i limonką. Pysznie i zdrowo.

Sposób przygotowania potrawy:

1.Włóż kantalupę i ananasa do zamrażarki na 30 minut.

2.W sokowirówce wyciśnij sok z zamrożonych owoców z dodatkiem imbiru i limonki. Podawaj do wypicia.


Składniki
  • 2 szklanki posiekanego kantalupa
  • 2 szklanki posiekanego ananasa
  • kawałek świeżego imbiru (3-4cm)
  • 1/2 limonki
"Bo zawżdy ci więcej jedzą, którzy bliżej misy siedzą." Mikołaj Rej

Podobne przepisy napojów

Pikantne lassi z dyni
15minut
2osoby
Pikantne lassi z dyni
Pikantne lassi dyniowe świetnie sprawdzi się jako orzeźwiający napój na ciepłe dni, a jednocześnie dostarcza ciekawych doznań smakowych. Ponadto takie składniki jak czosnek i imbir wspomagają odporność.
Cosmopolitan
5minut
1osoba
Cosmopolitan
Klasyczny drink Cosmopolitan na bazie wódki cytrynowej, likieru pomarańczowego Cointreau, soku z limonki i soku żurawinowego.
Sok jabłkowo-selerowy z imbirem i pietruszką
10minut
1osoba
Sok jabłkowo-selerowy z imbirem i pietruszką
Świeży sok z selera, jabłka, imbiru, pietruszki i cytryny. Prawdziwa bomba witaminowa.
Daiquiri
10minut
1osoba
Daiquiri
Przepis na klasyczny drink Daiquiri. Idealna równowaga rumu, świeżego soku z limonki i cukru.