Smoothie kawowo-bananowe

Smoothie kawowo-bananowe

Pyszny, słodki napój na bazie kawy i mleka z bananem oraz syropem klonowym.

Sposób przygotowania potrawy:

1.Wlej do blendera kawę, mleko i syrop klonowy oraz dodaj banana.

2.Zacznij od niskiej prędkości, a następnie zwiększ do wysokiej; miksuj do uzyskania gładkiej konsystencji.

3.W razie potrzeby dodaj więcej mleka.


Dodatkowe wskazówki:

Jeżeli chcesz, możesz dodać odrobinę likieru alkoholowego, np. Amarula, Baileys lub Sheridan's.

Składniki
  • 1 szklanka zimnej kawy
  • około 1 średni banan, mrożony i pokrojony na kawałki
  • 1/2 szklanki pełnego mleka
  • 1 łyżka syropu klonowego
"Gdy nic się nie układa, nie ma lepszego lekarstwa na smutek niż gotowanie." Franz-Olivier Giesbert