Koktajl szpinakowo-jarmużowy

Koktajl szpinakowo-jarmużowy

Przepis na zdrowy i pożywny koktajl szpinskowo-jarmużowy z dodatkiem owoców. Prawdziwa bomba witaminowa.

Sposób przygotowania potrawy:

1.Szpinak, pietruszkę i jarmuż dokładnie myjemy i wkładamy do blendera/miksera.

2.Dodajemy pokrojony w kawałki ananas i wodę.

3.Wszystkie składniki dokładnie blendujemy/miksujemy na gładką masę.

4.Przelewamy koktajl do szklanek.


Dodatkowe wskazówki:

Koktajl będzie bardziej orzeźwiający, jeśli dodana woda będzie mocno schłodzona. Możesz też dodać lodu.

Składniki
  • garść świeżego jarmużu
  • garść świeżego szpinaku
  • 2 plastry świeżego ananasa
  • 1,5 szklanki wody niegazowanej
  • 3 listki świeżej pietruszki
"Wszyscy hobbici umieją oczywiście gotować, bo tę sztukę wpajają im rodzice jeszcze przed abecadłem - do abecadła zresztą nie każdy dochodzi..." J.R.R. Tolkien