Jajka faszerowane z kawiorem i oliwkami
Jajka faszerowane, udekorowane odrobiną kawioru z jesiotra oraz oliwką. Wspaniała przystawka, która z pewnością zachwyci twoich gości.
1.Zagotuj wodę w średnim rondlu. Ostrożnie wsadź jajka do wrzącej wody i gotuj na twardo. Wyjmij jajka i przełóż do zimnej wody na około 15 minut. Po całkowitym ostygnięciu obierz jajka i opłucz pod bieżącą zimną wodą.
2.Pokrój jajka na pół wzdłuż i wyjmij żółtka. Następnie przeciśnij żółtka przez gęste sitko do małej miski.
3.Za pomocą widelca dokładnie wymieszaj żółtka z majonezem, płynem z oliwek i musztardą Dijon. Umieść mieszaninę w szprycy cukierniczej i wyciśnij równomiernie do połówek białek jaj.
4.Każdą połówkę udekoruj małą porcją kawioru oraz pokrojonymi w plasterki oliwkami.
- 2 litry wody
- 6 świeżych jaj
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżka płynu ze słoika zielonych oliwek nadziewanych papryczką
- 2 łyżeczki musztardy Dijon
- 1 puszka kawioru z jesiotra syberyjskiego (ok. 30g)
- 4 zielone oliwki nadziewane papryczką, pokrojone na plasterki