Jajka faszerowane z kawiorem i oliwkami

Jajka faszerowane z kawiorem i oliwkami

Jajka faszerowane, udekorowane odrobiną kawioru z jesiotra oraz oliwką. Wspaniała przystawka, która z pewnością zachwyci twoich gości.

Sposób przygotowania potrawy:

1.Zagotuj wodę w średnim rondlu. Ostrożnie wsadź jajka do wrzącej wody i gotuj na twardo. Wyjmij jajka i przełóż do zimnej wody na około 15 minut. Po całkowitym ostygnięciu obierz jajka i opłucz pod bieżącą zimną wodą.

2.Pokrój jajka na pół wzdłuż i wyjmij żółtka. Następnie przeciśnij żółtka przez gęste sitko do małej miski.

3.Za pomocą widelca dokładnie wymieszaj żółtka z majonezem, płynem z oliwek i musztardą Dijon. Umieść mieszaninę w szprycy cukierniczej i wyciśnij równomiernie do połówek białek jaj.

4.Każdą połówkę udekoruj małą porcją kawioru oraz pokrojonymi w plasterki oliwkami.


Składniki
  • 2 litry wody
  • 6 świeżych jaj
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka płynu ze słoika zielonych oliwek nadziewanych papryczką
  • 2 łyżeczki musztardy Dijon
  • 1 puszka kawioru z jesiotra syberyjskiego (ok. 30g)
  • 4 zielone oliwki nadziewane papryczką, pokrojone na plasterki
"Człowiek jest tym, co zje." Ludwig Feuerbach

Podobne przepisy dań z jajek

Jajka sadzone z warzywami na ostro
45minut
6osób
Jajka sadzone z warzywami na ostro
Jajka sadzone z warzywami na ostro to super pomysł na oryginalne śniadanie lub lunch.