Sangria ananasowo-pomarańczowa

Sangria ananasowo-pomarańczowa

Orzeźwiający napój alkoholowy. Świetny na zakończenie wakacyjnego, upalnego dnia, na grilla lub majówkę.

Sposób przygotowania potrawy:

1.W dzbanku o pojemności 2 do 3 litrów dobrze wymieszaj wino, wódkę, sok ananasowy i nektar z agawy.

2.Dodaj owoce, a następnie wstaw do lodówki na kilka godzin, a najlepiej cały dzień.

3.Podawaj z lodem i owocami. Do każdej szklanki dolewaj odrobinę schłodzonej wody gazowanej.


Składniki
  • 1 butelka 750 ml wytrawnego wina Riesling
  • 3/4 szklanki wódki brzoskwiniowej
  • 3/4 szklanki soku ananasowego w puszce
  • 1/2 szklanki nektaru z agawy, jasnego lub bursztynowego
  • 1 pomarańcza, pokrojona w cienkie plasterki
  • 1 szklanka pokrojonego w kostkę świeżego ananasa
  • woda gazowana
"Gdy nic się nie układa, nie ma lepszego lekarstwa na smutek niż gotowanie." Franz-Olivier Giesbert

Powiązane przepisy napojów

Herbatka cytrynowo-imbirowa
10minut
2osoby
Herbatka cytrynowo-imbirowa
Przepis na zdrowa i mocna herbatkę z dodatkiem imbiru, cytryny i kandyzowanej pomarańczy. Znakomita podczas zimowych wieczorów oraz przy przeziębieniu.
Likier truskawkowy
30minut
20osób
Likier truskawkowy
Pyszny likier truskawkowy na bazie wódki z świeżo wyciskanym sokiem cytrynowym. Doskonały na przyjęcia oraz jako dodatek do deserów.