Sangria ananasowo-pomarańczowa

Sangria ananasowo-pomarańczowa

Orzeźwiający napój alkoholowy. Świetny na zakończenie wakacyjnego, upalnego dnia, na grilla lub majówkę.

Sposób przygotowania potrawy:

1.W dzbanku o pojemności 2 do 3 litrów dobrze wymieszaj wino, wódkę, sok ananasowy i nektar z agawy.

2.Dodaj owoce, a następnie wstaw do lodówki na kilka godzin, a najlepiej cały dzień.

3.Podawaj z lodem i owocami. Do każdej szklanki dolewaj odrobinę schłodzonej wody gazowanej.


Składniki
  • 1 butelka 750 ml wytrawnego wina Riesling
  • 3/4 szklanki wódki brzoskwiniowej
  • 3/4 szklanki soku ananasowego w puszce
  • 1/2 szklanki nektaru z agawy, jasnego lub bursztynowego
  • 1 pomarańcza, pokrojona w cienkie plasterki
  • 1 szklanka pokrojonego w kostkę świeżego ananasa
  • woda gazowana
"Kiedy w brzuchu pusto, w głowie groch z kapustą." Henryk Sienkiewicz

Podobne przepisy napojów

Letni Spritz
5minut
1osoba
Letni Spritz
Przepis na orzeźwiający drink złożony z likierów Sirene Aperitivo oraz Elderflower St. Germain i musującego wina Processo.
Kawa mrożona z pomarańczą i kardamonem
5minut
1osoba
Kawa mrożona z pomarańczą i kardamonem
Orzeźwiająca i aromatyczna kawa mrożona z dodatkiem soku pomarańczowego i strąków kardamonu.
Sok z kantalupy, ananasa, imbiru i limonki
45minut
1osoba
Sok z kantalupy, ananasa, imbiru i limonki
Łatwy przepis na sok kantalupa z ananasem, imbirem i limonką. Pysznie i zdrowo.
Wódka z sokiem yuzu
15minut
4osoby
Wódka z sokiem yuzu
Orzeźwiający drink na bazie wódki, soku z yuzu z dodatkiem mięty, bazylii i ogórka.