Hot-dog z zapiekanym serem i prażoną cebulą
Hot-dog jest jedną z najpopularniejszych przekąsek typu fast-food, znaną chyba na całym świecie. Przygotowanie pysznej parówki w bułce jest niezwykle proste i szybkie. Opisana wersja tej przekąski oparta jest o ciepłą bułkę z zapiekanym serem i prażoną cebulą.
1.Gotujemy parówki w rondelku przez około 10 – 15 minut.
2.Rozcinamy wzdłuż bułkę lub bagietkę ale tylko z jednej strony i smarujemy w środku masłem, a następnie dodajemy do środka pocięte w packi plasterki sera oraz wsypujemy odrobinę prażoną cebulę wedle uznania.
3.Do rozgrzanego do temperatury 180 stopni piekarnika, wkładamy przygotowane bułki na kilka minut, aż do roztopienia sera.
4.Wyciągamy bułki z piekarnika, do środka wkładamy ugotowane parówki i polewamy wzdłuż ketchup-em, musztardą lub innym sosem.
5.Na wierzch posypujemy prażoną cebulą.
6.Jeżeli mamy ochotę to możemy również dodać ulubione warzywa takie jak pocięty w plasterki ogórek konserwowy, pomidor, oliwki, itp.
- 4 parówki
- bułki do hot-dogów lub bagietka
- 2 plasterki sera żółtego
- prażona cebula
- masło
- ketchup
- musztarda